Volledig scherm
Ryan Babel. © BSR Agency

‘Duizenden’ doodsbedreigingen voor Babel na interesse van ‘Gala’

'Nog geen deal'Ryan Babel wacht nog op definitieve duidelijkheid over zijn club voor volgend seizoen. De Oranje-aanvaller bevestigde bij de training van Oranje in Zeist dat Galatasaray vergaande interesse heeft. ,,Zij hebben de beste papieren, maar er wordt gesproken met meer teams. Het zou niet de eerste keer zijn in voetbal en ook in mijn eigen carrière dat dingen anders lopen dan gedacht, dus ik wacht het nog even af allemaal.”

Quote

Ik vind die beleving juist wel mooi.

Ryan Babel

Door Maarten Wijffels

Babel merkte wel al direct hoeveel het losmaakt dat hij voor Galatasaray kan gaan spelen als ex-voetballer van rivaal Besiktas. ,,Ja, ik heb veel heftige reacties voorbij zien komen op sociale media, maar ben er niet van geschokken. Doodsbedreigingen? Ja, ook in de duizenden wel, dat gaat nou eenmaal zo deze tijd dat mensen hun emoties heel makkelijk kunnen uiten in t openbaar. Ik snap uiteraard wel dat mijn stap gevoelig zou liggen, maar ik ben niet de eerste die ‘m maakt en ik vind dat men het nooit te persoonlijk moet maken. Als het Galatasaray wordt, is het niet bedoeld om mijn oude club dwars te zitten.”

Babel verliet Besiktas afgelopen januari om het seizoen af te maken bij Premier Leagueclub Fulham. Daar speelde hij goed, maar kon degradatie niet helpen voorkomen. ,,Bij Fulham blijven was alleen een optie bij handhaving. Het Engelse Championship schat ik in als een competitie die mij minder ligt qua hoeveelheid wedstrijden en de fysieke manier van spelen.”

Babel ziet niet op tegen een terugkeer in de hectiek van het Turkse voetbal. ,,Nee, ik vind die beleving juist wel mooi. Het is een competitie waar geen uitwedstrijd makkelijk is. Je kunt ook - met alle respect - op mijn leeftijd pak ‘m beet PEC Zwolle-uit spelen met een Nederlandse club. Maar ik ben van nature avontuurlijk ingesteld. Dat lees je af aan mijn hele carrièreloop.”