Volledig scherm
Abbenbroek Daan van Sintmaartensdijk wint de Ronde van Abbenbroek © john de pater

Eerste nieuwe renners voor continentale ploeg Engels

De nieuwe continentale wielerformatie VolkerWessels-Merckx heeft de eerste twee aanwinsten binnen. Ploegleider Allard Engels krijgt Daan van Sintmaartensdijk en Abe Celi onder zijn hoede.

VolkerWessels-Merckx was de afgelopen drie seizoenen een clubteam. Bij de start van het huidige wielerjaar maakte het management al duidelijk dat de ploeg in 2020 op een hoger niveau wil acteren. Met andere woorden: de status van clubteam wordt opgehoogd tot die van continentaal. Dat is het laagste niveau van het profwielrennen.

Van de zestien renners die voor het nieuwe continentale team gaan rijden, zijn er tien afkomstig uit de eigen stal. Dat zijn Nijverdaller Gert-Jan Bosman, Timo de Jong, Robin Blummel, Niels van Ekeren, Nick Brabander, Max Kroonen, Jord Baak, Tijmen Eising, Nick van der Meer en Nils Wolfenbuttel en Gert-Jan Bosman.

Met Daan van Sintmaartensdijk en Abe Celi zijn nu de eerste twee nieuwkomers bekend. „Mannan van vaste waarde, echte hardrijders”, aldus Engels. Beide renners komen over van het continentale Alecto Cycling Team, die aan het eind van dit jaar ophoudt te bestaan. 

Van Sintmaartensdijk: „Na het definitief stoppen van mijn huidige ploeg moest ik opzoek naar een ander team. Vanuit VolkerWessels-Merckx kwam er vrij snel interesse. De begeleiding had vertrouwen in mij als renner. Dit gaf mij een goed gevoel en ik ben daarom blij met deze overstap”, aldus Van Sintmaartensdijk, die dit jaar al meerdere keren op het podium stond. Zo won werd hij onder meer derde in de Ronde van de Achterhoek.

Ook Abe Celi stond dit jaar nog op het podium. Hij won de 45ste wielerronde van Nispen. Celi: „VolkerWessels-Merckx heeft een professionele uitstraling en we delen dezelfde visie.”

De komende periode zal het VolkerWesssels-Merckx Cycling Team nog vier renners aan de ploeg toevoegen.