Volledig scherm
Allard Engels, ploegleider van VolkerWessels-Merckx. © © Foto Rudie Ottens

Eerste renners bekend van continentale team VolkerWessels-Merckx

De nieuwe continentale ploeg VolkerWessels-Merckx heeft in 2020 minimaal tien renners onder contract, die nu ook actief zijn voor de gelijknamige clubformatie. De ploeg heeft de basis in Twente.

Het gaat om Nijverdaller Gert-Jan Bosman, Jord Baak, Robin Blummel, Nick Brabander, Tijmen Eising, Niels van Ekeren, Timo de Jong, Max Kroonen, Nick van der Meer en Nils Wolfenbuttel. Ploegleider Allard Engels heeft bewust voor een mix van jong en oud gekozen. „De oudere renners kunnen hun kennis overdragen, maar we verwachten zeker ook prestaties van hen. Verder willen we de jongeren de kans bieden verder door te groeien. Ik denk dat deze groep het continentale niveau goed aan kan.”

Meer versterkingen

De Drent is nog op zoek naar meer versterkingen. „We kijken ook buiten onze eigen ploeg natuurlijk naar beschikbare renners. We zullen niet onze gehele huidige formatie overhevelen, maar er volgen wellicht nog wel meer renners uit ons clubteam. In principe zijn we een op Nederland gerichte ploeg, maar ik sluit bijvoorbeeld de komst van een Belgische renner op voorhand niet uit.”

Eerder werd al bekend dat VolkerWessels-Merckx – dat momenteel leidt in de Nederlandse Loterij Clubcompetitie – ook met een clubteam actief blijft. „Hier kunnen we renners uit laten komen die nog niet klaar zijn voor het continentale niveau, maar die stap wellicht in de toekomst wel kunnen maken.”

Gert-Jan Bosman won dit jaar al de Omloop van de Hoekse Waard, Max Kroonen de Parel van de Veluwe.