Volledig scherm
Wouter Wippert (links) stond in 2015 in de Ronde van Californië een aantal malen op het podium met Mark Cavendish en Peter Sagan. De sprinter uit Wierden moest genoegen nemen met tweede en derde plaatsen. © photo: Cor Vos

Einde wielercarrière voor Wouter Wippert

ENSCHEDE - Aan de wielercarrière van Wouter Wippert is een einde gekomen. De 29-jarige sprinter uit Wierden is er niet in geslaagd een nieuw team te vinden voor volgend jaar. De fiets hangt hij nu in de wilgen.

Wippert kwam het afgelopen wielerjaar uit voor de Ierse continentale formatie EvoPro Racing. Die ploeg heeft echter nog geen nieuwe sponsor gevonden voor het nieuwe seizoen. Zelf had de Wierdenaar ook geen vooruitzicht op een plek bij een andere wielerploeg, waardoor een einde is gekomen aan zijn wielercarrière.

Wippert maakte vooral indruk als sprinter van de Australische pro-continentale formatie Drapac, waarvoor hij veel koersen in met name Azië won. Zijn grootste overwinning was de overwinning in de zesde etappe van de Tour Down Under. Het leverde hem uiteindelijk een contract op bij World Tour-formatie Cannondale, waarvoor hij twee jaar uitkwam. Pas het einde van zijn periode bij Cannondale, wist hij tweemaal te winnen. Dat was in de Ronde van Alberta in Canada.

Daarna maakte Wippert de overstap naar het Nederlandse Roompot, wat geen gelukkige keuze bleek te zijn. Ondanks de belofte op veel overwinningen, won Wippert slechts eenmaal in het oranje tricot (Omloop Mandel-Leie-Schelde Meulebeke). Wel werd hij een aantal keer tweede, ondermeer in Veenendaal-Veenendaal.

Met de nieuwe EvoPro Racing kwam Wippert uiteindelijk het afgelopen seizoen terecht bij een continentale ploeg, waarvoor hij driemaal wist te winnen in kleinere etappekoersen.