Volledig scherm
08-09-2019: Wielrennen: Ladies Tour: Arnhem In de sprint was het de Italiaanse Chiara Consonni die de eerste zege wist te behalen voor Lorena Wiebes en Lucinda Brand © BSR Agency

Eindzege voor Majerus, sprinttrui naar Wild

De Luxemburgse Christine Majerus is eindwinnares geworden van de Boels Ladies Tour. De zege in het sprintklassement ging naar de geboren Almelose Kirsten Wild.

Majerus zorgde voor de eerste Luxemburgse eindzege in de Nederlandse Women’s WorldTour-wedstrijd. Majeurs greep zaterdag de leiding en stond deze in de zondagetappe van Nijmegen naar Arnhem niet meer af. Zij kreeg Lorena Wiebes (tweede) en Lisa Klein (derde) mee op het eindpodium. De Italiaanse Chiara Consonni won de slotrit.

Danny Stam, ploegleider van Boels-Dolmans, vond het mooi om te zien hoe zijn rensters – waaronder wereldkampioene Anna van der Breggen en Europees kampioene Amy Pieters – de leiderstrui van Majerus met verve verdedigden. „Christine is een zeer gewaardeerde kracht in het team, die zich vaak opoffert voor onze kopvrouwen. Zaterdag greep ze heel goed de kans om de wedstrijd naar zich toe te trekken. Haar ploeggenotes hebben er alles aan gedaan om haar deze mooiste zege uit haar loopbaan te helpen behalen. We zijn allemaal heel blij voor haar dat ze een WorldTour-wedstrijd weet te winnen.”

Majerus zelf was blij en opgelucht na haar overwinning in de Boels Ladies Tour. „Ik had al ritten gewonnen in de UCI Women’s WorldTour in mijn loopbaan, maar nog nooit een etappekoers. Ik was zaterdag heel goed en heb mijn kans gepakt toen die zich voordeed. Maar de rit van zondag was lastig en ik rekende me bij voorbaat niet rijk. Het gaf me echt kippenvel om kampioenen als Anna van der Breggen in haar regenboogtrui en Amy Pieters in de trui van Europees kampioene voor mij te zien werken vandaag. Maar het tekent ons team dat we met z’n allen voor de beste kans op de zege gaan. Nu was dat in dienst van mij.”

Kirsten Wild, de sprintster van het WNT Rotor Pro Cycling Team, legde beslag op het sprintklassement. De geboren Almelose wist dit jaar geen etappe op haar naam te schrijven, wel werd ze tweemaal op rij tweede in de daguitslag.