Volledig scherm
Justin Eleveld heeft zondagmiddag het Ludica Open op het tennispark van de UT op zijn naam geschreven. © Carlo ter Ellen DTCT

Eleveld winnaar Ludica Open in Enschede

ENSCHEDE - Tennisspeler Justin Eleveld heeft het Ludica Open op zijn naam geschreven. De Enschedeër won het Nationaal Ranglijsttoernooi op het gravel van het tennispark van de Universiteit Twente.

Eleveld versloeg in de finale van het mannen enkelspel Aloys van Baal. Dat gebeurde op overtuigende wijze: 6-1 en 6-0.

Ook de vrouwenfinale leverde een duidelijke winnares op, al ging dat wat makkelijker. In de finale gaf Bo Luttikhuis op bij een stand van 5-2. De zege ging naar haar tegenstandster Vivien Sandberg.

Het vrouwendubbel kreeg als winnaars Michelle de Haan en Annemart Kleijn. Het duo was met 6-1 en 6-0 te sterk voor Benthe de Bresser en Tess de Vocht.

Tenslotte ging in het mannendubbel de overwinning in de finale naar Wilco Geenen en Amadatus Admiraal. Zij waren met 6-1 en 6-4 de betere partij tegen Ricardo Hagedoorn en Jorrit ter Maat.

Het Nationaal Ranglijsttoernooi werd dit jaar voor het eerst gespeeld tijdens het Ludica Open. Dat betekende dat zowel bij de mannen als de vrouwen spelers (m/v) van de landelijke top 10 meededen in Enschede. In totaal deden aan beide enkeltoernooien veertig deelnemers mee, waaronder zes via een wildcard.