Volledig scherm
Tjaronn Chery bij FC Groningen © anp

Enschedeër Tjaronn Chery transfervrij na ontbinding contract in China

Tjaronn Chery (31) is vertrokken uit China. De aanvallende middenvelder heeft zijn contract bij Guizhou Hengfeng Zhicheng afgekocht om met een transfervrije status op zoek te kunnen naar een nieuw avontuur.

Het voorbije seizoen kwam Chery nog op huurbasis uit voor Kayserispor. Voor die club was hij in 33 competitieduels goed voor negen goals en vier assists, waarmee hij de belangstelling wekte van meerdere Turkse clubs.

Terug in China maakte de spelmaker - mede door een buitenlandersregeling in de Super League – weinig aanspraak op speeltijd. Daarop ging Chery met de club uit Guiyang in onderhandeling en bereikte hij overeenstemming over een voortijdige breuk van de tot eind 2019 lopende samenwerking.

Stage bij Oranje, opgeleid bij FC Twente

Guizhou Hengfeng Zhicheng nam Chery in 2017 voor circa vijf miljoen over van Queens Park Rangers. In Nederland was Chery in 2015 voor het laatst actief voor FC Groningen. Daar schopte de behendige linkspoot het tot een trainingsstage bij Oranje. Daarvoor diende Chery achtereenvolgens ADO Den Haag, FC Emmen, RBC en Cambuur. De in Rotterdam woonachtige Enschedeër werd opgeleid bij FC Twente.