Davide (links) en Matteo Poledda van Sparta Enschede.
Volledig scherm
Davide (links) en Matteo Poledda van Sparta Enschede. © Reinier van Willigen

Enschedese voetbalbroers Poledda trainen samen: ‘zorg dat je iets doet’

ENSCHEDE - Ook in het amateurvoetbal staat het leven de komende weken stil. Geen wedstrijden en geen gezamenlijke trainingen. Veel clubs roepen hun leden op mee te doen aan een challenge. Een bal hooghouden of een trucje. Zo blijven de spelers en speelsters toch nog actief. Excelsior’31 heeft op Instagram zelfs al een CoronaChallenges-account.

Bij veel eerste elftallen krijgen de spelers van hun trainer een individueel trainingsschema, zoals bij tweedeklasser Sparta Enschede. „Om de basisconditie op peil te houden”, zegt Davide Poledda. „Zoals in de zomerstop.”

Fanatieke Enschedeërs

Samen met zijn tweelingbroer Matteo trainde hij zaterdag nog bij Trifora. Zondag gingen daar echter de deuren op slot, waardoor de fanatieke Enschedeërs sindsdien niet meer bij hun sportschool terecht kunnen. „Kloten”,  zegt Poledda. „We trainden daar veel. Dat trainen blijven we doen, maar dan thuis en buiten op het veld.”

Kunstgrasveld helemaal vol

Opvallend is dat de tweeling tot woensdagmiddag nog gewoon terecht kon op het sportcomplex van Sparta. „Het kunstgrasveld stond maandag en dinsdag nog helemaal vol, echt bizar”, zegt Poledda. „Samen blijven we gewoon door trainen. We wonen samen, thuis zitten we als broers ook samen op de bank, dus ik denk dat dat geen kwaad kan. Ik heb een aantal technische oefeningen van internet gehaald, zo houden we ook onze techniek op peil.”

Inmiddels kunnen de twee niet meer trainen hij hun club. Gemeente Enschede heeft woensdag alle sportparken gesloten.

Hardlopen

Of Poledda een tip heeft voor andere amateurvoetballers? „Blijf fit, zorg dat je iets doet. Ook al is het een kwartiertje hardlopen. Ik denk dat je moet voorkomen dat je straks een flinke achterstand hebt.”