Dafne Schippers won vorig jaar de finale van de 100 meter in Hengelo.
Volledig scherm
Dafne Schippers won vorig jaar de finale van de 100 meter in Hengelo. © SCS/Sander Chamid

FBK Games definitief van de baan

HENGELO - De FBK Games gaan dit jaar niet door vanwege het coronavirus. Dit maakte de organisatie van het Hengelose atletiekgala vandaag officieel bekend.

De 39ste editie van de FBK Games zouden dit jaar op maandag 1 juni (Tweede Pinksterdag) worden gehouden. Door de extra maatregelen die de overheid afgelopen maandag aankondigde, is de besluitvorming rondom afgelasting van het enige internationale atletiekevenement in ons land in een stroomversnelling geraakt.

Essentiële voorbereidingen

Global Sports Communication, organisator van de FBK Games, betreurt het dat het evenement dit jaar geen doorgang kunnen vinden. In een persverklaring: ‘Het staat voor de organisatie echter buiten kijf dat de volksgezondheid en daarmee ook de gezondheid van atleten, bezoekers, vrijwilligers en alle andere betrokkenen op de eerste plaats komt. Daarnaast is het onmogelijk om in de huidige situatie essentiële voorbereidingen voor een internationaal topsportevenement van deze omvang te kunnen treffen.’

‘Enig verantwoorde beslissing’

Ellen van Langen, Meeting Director FBK Games: „Met pijn in het hart moeten we dit besluit nemen. We hebben echter een gezamenlijke verantwoordelijkheid dit virus een halt toe te roepen en dit is de enig verantwoorde beslissing op dit moment. Natuurlijk hebben we serieus gekeken naar de mogelijkheden van uitstel, maar we zijn niet het enige internationale topatletiekevenement op zoek naar een nieuwe datum op een overvolle sportagenda in het najaar. TV-uitzending, sponsoren, alles moet passen. Daarom hebben wij ervoor gekozen om onszelf meer tijd en ruimte te geven voor een sublieme volgende editie van de FBK Games. Deze staat gepland op zondag 6 juni 2021",  aldus de voormalig atlete uit Oldenzaal.

Uniek

Jos Hermens, eigenaar Global Sports Communication, voegt toe: „Niet alleen voor ons, maar ook voor de atleten die graag naar de FBK Games komen is het een teleurstelling. Deelnemen in eigen land voor eigen publiek in een internationale setting is uniek, maar op dit moment zijn er belangrijkere zaken in de wereld. Laten we er samen voor zorgen dat we dit virus onder controle krijgen. Topsport en topsportevenementen krijgen vervolgens vanzelf weer ruimte in onze maatschappij.”

Krachtige partners

Hans Kloosterman, samen met Van Langen Meeting Director, bedankt de sponsoren en partners voor hun steun en begrip. „In tijden als deze zie je weer dat krachtige partners als onze FBK Businessclub, Provincie Overijssel, Gemeente Hengelo en trouwe sponsoren van levensbelang zijn. Wij gaan er in 2021 gezamenlijk een nóg spetterende editie van te maken.”

Geldigheid gekochte tickets

Bezoekers die al een kaartje hadden gekocht voor 1 juni 2020 worden op korte termijn door de organisatie benaderd. Zij kunnen ervoor kiezen hun ticket te bewaren tot volgend jaar of ontvangen hun geld retour.

De FBK Games maken sinds dit jaar deel uit van de World Athletics Continental Tour met een gouden label, het één na hoogste niveau in de atletiek.