Volledig scherm
Supporters FC Twente © Thomas Bakker

FC Twente en Heracles Almelo komen ondanks politiestaking gewoon in actie

UPDATEENSCHEDE/ALMELO - De Nederlandse voetbalbond KNVB heeft het nog niet bevestigd, maar de wedstrijd tussen SC Heerenveen en Heracles Almelo lijkt zondagmiddag gewoon door te gaan. Op haar officiële website meldt de club uit Almelo dat alleen de vervoersafspraken zijn gewijzigd.

De Nederlandse voetbalbond KNVB heeft contact met de desbetreffende clubs en gemeentes over de politiestaking van aankomend weekeinde. Wanneer de politieactie dit weekend doorgaat is het aan de burgemeesters om te bepalen of het verantwoord is om een wedstrijd door te laten gaan. In het geval van SC Heerenveen - Heracles Almelo heeft de lokale driehoek besloten om de supporters van de bezoekende partij een buscombi op te leggen.

De KNVB meldt op haar website dat vier duels in ieder geval wél gespeeld kunnen worden. Zo gaat de wedstrijd tussen FC Dordrecht en FC Twente door, ongeacht de politiestaking. Ook De Graafschap – VVV-Venlo, Willem II – Excelsior en NAC Breda – Fortuna Sittard komen niet in gevaar. Daar komt SC Heerenveen - Heracles Almelo dus bij.