Ook als de competitie voor spelers onder 21 er komt, willen FC Twente en Heracles de beloftencompetitie op maandag in stand houden. Deze foto is gemaakt bij de laatste derby tussen de tweede teams.
Volledig scherm
PREMIUM
Ook als de competitie voor spelers onder 21 er komt, willen FC Twente en Heracles de beloftencompetitie op maandag in stand houden. Deze foto is gemaakt bij de laatste derby tussen de tweede teams. © Emiel Muijderman

FC Twente en Heracles steunen plan nieuwe competitie voor spelers onder 21 jaar

ENSCHEDE/ALMELO - Heracles en FC Twente omarmen de komst van een nieuwe competitie voor spelers onder 21 jaar. Tegelijkertijd willen beide clubs wel dat de reservecompetitie blijft bestaan. 

Al jaren klagen veel clubs dat de overstap vanuit de jeugd naar de senioren te groot is. De top van de KNVB komt nu met een concreet plan voor een tussenstation in de vorm van een competitie voor voetballers onder de 21 jaar. De bond presenteert in november een concreet voorstel, waarna er op 3 december tijdens de Algemene Vergadering Betaald Voetbal over gestemd gaat worden. De bond kan in elk geval rekenen op de steun van Heracles en FC Twente.