‘FC Twente mocht EK showbands 's middags afblazen’

Ballen VerstandENSCHEDE – In de Ballen Verstand van deze week kijken Fardau en Leon vooruit richting speelronde 9 in de eredivisie. Wat kunnen we dit weekend verwachten van de wedstrijden Sparta – FC Twente en Heracles – FC Emmen?

FC Twente moet een nieuw veld in de Grolsch Veste leggen, nadat het gras totaal is vernield tijdens het EK showbands dat vorig weekend in het stadion werd gehouden. “Ik sprak de grasmeesters, die waren net over de klap heen”, reageert Leon. “Want dat is hun kindje. Op zaterdagavond kwamen ze er eigenlijk al achter. Ze hadden de boel mogen afblazen.” De kosten voor de club, een ton. “Hebben ze in Almelo geen last van”, aldus Fardau.

Zuipen en jaarcijfers

Bij Heracles bouwen ze langzaam aan een basiselftal en heeft de club na een stroeve start de opwaartse lijn te pakken. Bij FC Twente werden de jaarcijfers gepresenteerd en daar valt één ding in op: “Er wordt ontzettend veel gezopen om het plat te benoemen”, valt Leon en Fardau op. “Dat heeft te maken met de wedstrijden op vrijdagavond van vorig seizoen. Maar het wordt langzaamaan weer een stabiele club.”

Videostill De Ballen Verstand
Volledig scherm
Videostill De Ballen Verstand © Tubantia