Renate Jansen (rechts) heeft zich afgemeld voor de WK-kwalificatiewedstrijden van Oranje. Teamgenote Kerstin Casparij (links) vervangt haar.
Volledig scherm
Renate Jansen (rechts) heeft zich afgemeld voor de WK-kwalificatiewedstrijden van Oranje. Teamgenote Kerstin Casparij (links) vervangt haar. © Orange Pictures

FC Twente-speelster Renate Jansen meldt zich af bij Oranje, teamgenote Kerstin Casparij vervangt haar

ZEIST/ENSCHEDE - De Nederlandse voetbalsters beginnen de WK-kwalificatie zonder Renate Jansen. De speelster van FC Twente is niet wedstrijdfit en heeft zich daarom afgemeld bij de nieuwe bondscoach Mark Parsons. De Engelsman begint deze maandag officieel aan zijn functie als opvolger van Sarina Wiegman.

  1. Weer ernstig ongeluk tijdens verkenning WK: Oostenrijkse wielrenster aangereden door bus
    VIDEO

    Weer ernstig ongeluk tijdens verkenning WK: Oostenrijk­se wielren­ster aangereden door bus

    Een wielrenster van de nationale selectie van Oostenrijk is in aanloop naar de wegwedstrijd van de WK wielrennen van zaterdag gewond geraakt bij een verkeersongeluk. De Leuvense politie meldt dat de renster in botsing kwam met een bus en met ernstige verwondingen is afgevoerd naar het ziekenhuis. Het gaat om de 17-jarige wielrenster Leila Gschwentner. Ze is constant bij kennis gebleven en verkeert niet in levensgevaar.