Borhave wint van Quintus en plaatst zich voor de kampioenspoule.
Volledig scherm
Borhave wint van Quintus en plaatst zich voor de kampioenspoule. © Reinier van Willigen

Feest in Borne: Borhave blijft in eredivisie

De jeugdige handbalfans telden luidkeels af, tot de confetti slingers door de sporthal spoten. De 26-23 zege van Borhave op Quintus betekent dat de handbalsters ook volgend seizoen in de eredivisie spelen.

De laatste wedstrijd in de reguliere competitie was een beslissende pot voor de handbalsters van Borhave. Alleen een zege op Quintus, de nummer vier van de eredivisie, was goed voor een zesde plek in de kampioenspoule. Een gelijkspel of nederlaag betekende een plaats in de degradatiepoule, waarin handhaving een heel zware strijd kan worden.

Scherp begin

De ploeg van trainer Herman Keppels, eerder deze week nog uitgeschakeld in het bekertoernooi, begon scherp aan de wedstrijd en nam direct de leiding. De zeven basisspeelsters Cyntia Snippert (op goal), Susan Boon, Jeske Roerink, Ilse Legtenberg (in de aanval gewisseld voor Priscilla ter Elst), Kim te Wierik, Eline Legtenberg en Daimy Nijland wisten na tien minuten spelen al een voorsprong op te bouwen van 6-3. 

Zelfs een achterstand

Quintus, ongeacht de uitslag de nummer vier van de reguliere competitie, kwam maar moeizaam tot scoren. Het duurde tot ongeveer de 23ste minuut toen de gasten uit Kwintsheuvel op gelijke hoogte met Borhave kwamen (12-12). De Bornse vrouwen raakten in een mindere periode en sloten de eerste helft zelfs af met een achterstand 14-15.

Eline Legtenberg was tegen Quintus goed voor elf treffers.
Volledig scherm
Eline Legtenberg was tegen Quintus goed voor elf treffers. © BSR Agency

Ook na de pauze speelden de vrouwen van Keppels niet zoals hij het graag zag en was het Quintus dat brutaal de leiding over nam. Borhave kwam maar niet tot scoren en zag Quintus uitlopen naar 15-18.

Driemaal op rij raak

Na weer wat wisselingen, waardoor de startopstelling weer in het veld stond, lukte het Borhave weer haar eigen spel te spelen en knnokte de ploeg zich op gelijke hoogte (20-20). Het was Susan Boon die het team vervolgens op sleeptouw nam en driemaal op rij wist te scoren. Ook mede dankzij de elfde treffer van Eline Legtenberg (uit een strafworp) stond er een score van 26-23 op het bord. Na een laatste misser van Quintus wist heel Borhave dat de overwinning al binnen was, maar moest er nog gewacht worden op het laatste fluitsignaal. Toen dat er kwam, was het feest in sporthal ‘t Wooldrik.

Borhave - Quintus 26-23 (14-15)
Scores Borhave:
E. Legtenberg 11, Boon 6, Ter Elst 4, Roerink 2, Nijland 2, Te Wierik 1.