Volledig scherm
PREMIUM
In Dordrecht stonden gisteren bij de EK shorttrack louter series op het programma. Vandaag en morgen is de hal uitverkocht. © Thymen Stolk

Gedachten bij EK shorttrack zijn #voorsjinkie

ReportageHet ongeluk van Sjinkie Knegt overschaduwt de EK shorttrack in Dordrecht. De Nederlandse shorttrackwereld leeft mee met de onfortuinlijke Fries.

Volledig scherm
Jeroen Otter: ,,Voor de wedstrijd stuurde Sjinkie een text message waarin hij iedereen succes wenste.‘’ © Ronald Hoogendoorn

Door Lisette van der Geest

Nabij de ingang hangt een lach. Een guitige lach, boven een kin die brutaal de hoogte in wijst. In Sportboulevard Dordrecht is Sjinkie Knegt vrijdag gewoon aanwezig. Op beeld, welteverstaan.

De eerste dag is steevast de saaiste dag van de EK shorttrack. Er wordt nog geen titel vergeven, het draait louter om kwalificatie voor de volgende ronde. Het is de dag waarop bondscoach Jeroen Otter doorgaans weinig uit te leggen heeft. Simpelweg omdat de noodzaak dan ontbreekt. Maar deze vrijdag is alles anders. Vandaag draait het om de man die bijna 250 kilometer verderop in een ziekenhuis ligt. Zonder guitige lach. Met een door blaren gezwollen gezicht.

  1. Tom Boere vrijdag onder het mes: ‘Anders groeit alles scheef aan’

    Tom Boere vrijdag onder het mes: ‘Anders groeit alles scheef aan’

    ENSCHEDE - Om de pijn te onderdrukken slikt Tom Boere vier keer per dag paracetamol, plus een dosering Ibuprofen. De spits van FC Twente liep vrijdagavond in het thuisduel met FC Volendam een breuk in zijn kaak op en moet voorlopig vanaf de zijlijn toekijken. Vrijdag wacht hem ook nog een operatie, waarbij een plaatje in zijn kaak zal worden geplaatst. „Anders groeit alles waarschijnlijk weer scheef aan”, zegt Boere.