Volledig scherm
WIERDEN - Finale Grote Prijs van Wierden bij Manege De Vossenbos. Op de foto: Gerben Morsink. EDITIE: SPORT FOTO: Robin Hilberink RH20170603 © Robin Hilberink

Gerben Morsink wint toprubriek Jumping Schröder Tubbergen

Gerben Morsink heeft op de tweede dag van Jumping Schröder de afsluitende toprubriek op zijn naam geschreven. 

De springruiter uit Beuningen was met zijn toppaard Navarone Z de snelste foutloze combinatie in de Nijwa Groep BV, een tweesterrenconcours van de Big Tour met hindernissen van 1.45 meter hoogte en een kwalificatiewedstrijd voor de Grote Prijs van Tubbergen zondagmiddag. 

Na de eerste omloop wisten vijftien van de 78 gestarte combinaties zich te plaatsen voor de barrage.  Behalve Morsink wisten zich nog vier ruiters uit de regio: Mariëlle van Geel-Schröder (Flying Echo), Sjaak Sleiderink (Ivan R), Bas van der Aa (Eros W) en Ben Schröder met Grodino. Zijn broertje Gerco Schröder reed op Glock’s Debalia een foutloze ronde, maar was een fractie van een seconde te lang en liep dus tegen een punt tijdstraf aan.

De regionale ruiters wisten zich niet echt te onderscheiden tijdens een van de drie andere rubrieken op vrijdag. Beste klassering was een achtste plaats voor Stijn Roelink uit Lattrop-Breklenkamp. Met Souplesse eindigde hij als achtste in de Boomkamp Gardens Prize, een wedstrijd (tweester) op tijd over 1.40 meter.

Tweemaal raak

Voor Dennis van den Brink is het concours op het terrein van de BWG Stables in Tubbergen al een groot succes. Na zijn zege donderdag in de toprubriek schreef de springruiter uit Nijkerkerveen gisteren met ook zijn hengst El Greco de tweesterrenwedstrijd op tijd op zijn naam. Van den Brink wist zich vrijdag ook te plaatsen voor de barrage in de afsluitende rubriek.