Volledig scherm
Kyra Lamberink (midden) samen met Steffi van der Peet en Shanne Braspennincx tijdens de huldiging op het EK baanwielrennen in Apeldoorn. Oranje veroverde brons op de teamsprint. © SCS/Sander Chamid

Glasgow volgende belangrijke toernooi voor Lamberink

In de jacht naar een olympisch ticket wacht alweer het volgende belangrijke toernooi voor baanwielrenster Kyra Lamberink. De Bergentheimse komt er in actie met de teamsprint.

Glasgow is opnieuw een podium waarop Kyra Lamberink, samen met Shanne Braspennincx en Steffie van der Peet, in de teamsprint indruk moet maken op de bondscoach. De drie rensters maken alleen kans op een ticket voor de Olympische Spelen volgend jaar in Tokio als het team een potentiële medaillekandidaat is. „Als we in de wereldbekers niet laten zien voor de medailles mee te kunnen doen, dan wordt voor een ander traject richting Tokio gekozen. En is mijn rol uitgespeeld”, sprak de Bergentheimse nog  in aanloop naar het EK baanwielrennen in Apeldoorn. Daar veroverde het Nederlandse team een bronzen medaille.

Lamberink is de starter van de teamsprint en rijdt de eerste volle ronde. Daarna neemt de tweede renster het over voor de laatste omloop van 250 meter. Weten de teamsprintsters de bondscoach niet te overtuigen, dan gaan twee rensters naar Tokio die het best uit de voeten kunnen op de andere olympische onderdelen sprint en keirin.

Behalve Lamberink komt ook Kirsten Wild in Glasgow in actie. De geboren Almelose doet mee aan de scratch en rijdt de koppelkoers met Amy Pieters. Nijverdaller Jeffrey Hoogland rijdt de teamsprint, samen met Nils van ’t Hoenderdaal, Harrie Lavreysen en Sam Ligtlee. De regerend wereld- en Europees kampioen doet ook mee aan het individuele sprinttoernooi.

De wereldbekerwedstrijd in Glasgow is van vrijdag 8 tot en met zondag 10 november.