Volledig scherm
Haase op archiefbeeld. © EPA

Haase verliest kansloos in eerste ronde ATP-toernooi Umag

Robin Haase is op het ATP-toernooi van Umag in de openingsronde uitgeschakeld. Haase moest op het graveltoernooi in Kroatië met duidelijke cijfers zijn meerdere erkennen in de Rus Andrei Roeblev, de nummer 76 van de wereld: 6-3 6-2.

Vorig jaar haalde de 32-jarige Haase nog de halve finales in Umag, waar hij toen bij de laatste acht nog te sterk was voor Roeblev.

Haase zat geen moment lekker in de wedstrijd. Na negen minuten keek hij al tegen een achterstand van 3-0 aan. De valse start bleek de opmaat voor een kansloze nederlaag. Haase sloeg elf dubbele fouten, wist geen enkele servicegame van Roeblev te winnen en droop al na 73 minuten af.

Door de uitschakeling behoort Haase vanaf maandag op de wereldranglijst niet meer tot de beste tachtig tennissers. Hij heeft dit jaar op geen enkel toernooi de kwartfinales bereikt.

Roeblev neemt het nu op tegen de als vierde geplaatste Serviër Dusan Lajovic.

De Bakker naar huis bij Dutch Open

Het Dutch Open, teruggekeerd op de tenniskalender, is voor Thiemo de Bakker beperkt gebleven tot één wedstrijd. De als veertiende geplaatste De Bakker, die in de eerste ronde een bye had, moest in de tweede ronde buigen voor de Duitser Jan Choinski. Het werd 6-2 5-7 6-2.

De 30-jarige De Bakker heeft deze week veel punten te verdedigen, omdat hij vorig jaar het challengertoernooi van Scheveningen op zijn naam schreef. Dit jaar kon dat toernooi geen doorgang vinden. De Bakker begon deze week als de nummer 265 van de wereld.

Het Dutch Open is als challenger terug van weggeweest. In 2008 werd de laatste editie gespeeld, destijds in de hoedanigheid van een ATP-toernooi. De plaatsingslijst in Amersfoort wordt aangevoerd door de Spanjaard Pedro Martinez, de nummer 149 van de wereld.