Eline Legtenberg scoorde er op los in de laatste reguliere wedstrijd van de competitie. Op doelsaldo wist Borhave zich vervolgens te plaatsen voor de kampioenspoule.
Volledig scherm
Eline Legtenberg scoorde er op los in de laatste reguliere wedstrijd van de competitie. Op doelsaldo wist Borhave zich vervolgens te plaatsen voor de kampioenspoule. © Reinier van Willigen

Handbalsters Borhave openen kampioenspoule

De handbalsters van Borhave spelen woensdagavond hun eerste wedstrijd in de kampioenspoule. De ploeg ontvangt in de eigen Bornse sporthal VZV.

Borhave sloot de reguliere competitie af als zesde, op doelsaldo plaatste de ploeg van trainer Herman Keppels zich voor de kampioenspoule. In tegenstelling tot vorig jaar, toen de Bornse vrouwen nog moesten strijden voor handhaving. In vier jaar eredivisie is het Borhave nu tweemaal gelukt zich via de reguliere competitie veilig te spelen.

Druk programma

De strijd om de play-offs om de landstitel begint dus met een doordeweekse wedstrijd. VZV, de nummer drie van de competitie, komt op woensdagavond op bezoek. Zaterdag speelt het team voor de kwartfinale in de EHF Challenge Cup, terwijl de ploeg ook nog actief is in het bekertoernooi.  Het drukke programma van de eerste tegenstander kan in het voordeel zijn van de Bornse ploeg. 

De wedstrijd in ‘t Wooldrik begint om 20.00 uur.