Volledig scherm
© ProShots

Hendriks zet teleurstelling om in puike invalbeurt

Sam Hendriks maakte zaterdagavond zijn eerste eredivisiedoelpunt. En hij koos daar een uitstekend moment voor uit. Met een beheerste volley van dichtbij bezorgde hij Go Ahead Eagles in Alkmaar een punt tegen AZ: 2-2.

,,Het was nog niet zo makkelijk", blikt de centrumspits terug op zijn treffer. ,,De bal kwam dicht op me, halfhoog. Maar gelukkig raakte ik 'm goed." Wat hij daarna dacht? ,,Als een speer richting die cornervlag om het te vieren, haha." Hendriks kwam pas binnen de lijnen bij het begin van de tweede helft. Trainer Hans de Koning gaf aanvankelijk de voorkeur aan Darren Maatsen als vervanger van de aan zijn achillespees geblesseerde Leon de Kogel. ,,Natuurlijk was ik daar teleurgesteld over", erkent Hendriks. ,,Maar de trainer heeft me uitgelegd dat hij voor snelheid koos, om achter de laatste linie van AZ gevaar te stichten. Daar viel ook wel wat voor te zeggen." Maar de 21-jarige geboren Doetinchemer vulde de rol van centrumspits aanzienlijk beter in dan Maatsen, die na rust naar de rechterflank verhuisde. Hendriks toonde zich een goed meevoetballend aanspeelpunt én hij maakte de belangrijke gelijkmaker. ,,Ik moet mezelf ook in dit soort invalbeurten bewijzen en ik ben heel blij dat ik dat heb kunnen doen vandaag. We hebben dit punt op basis van de tweede helft verdiend. We zijn er als ploeg keihard voor blijven werken."

  1. Ter Mors zit na tegenslagen weer lekker in haar vel:  'Dat is mij heel wat waard’
    WK sprint

    Ter Mors zit na tegensla­gen weer lekker in haar vel: 'Dat is mij heel wat waard’

    Jorien ter Mors is ergens goed in waarin ze eigenlijk helemaal niet wil uitblinken: klimmen uit een (diep) dal. ,,Ja, wat dat betreft kun je me wel een ervaringsdeskundige noemen", zegt de drievoudig olympisch kampioene met de nodige zelfspot in Hamar, waar komend weekend de WK Allround & Sprint worden gehouden. ,,De laatste jaren heb ik dat helaas iets te veel moeten doen. Ik weet dus inmiddels wel hoe ik moet terugkomen na tegenslag."