Pipy Wolfs (rechts) gaat spelen bij landskampioen VOC.
Volledig scherm
Pipy Wolfs (rechts) gaat spelen bij landskampioen VOC. © Reinier van Willigen

Hengelose handbalster Wolfs ruilt hekkensluiter DSVD in voor kampioen VOC

HENGELO - De Hengelose handbalster Pipy Wolfs vertrekt naar Amsterdam. De 17-jarige cirkelspeelster ruilt DSVD in voor meervoudig landskampioen VOC.

Met Wolfs verliest DSVD een getalenteerde handbalsters. Doordeweeks is de international van Oranje onder 18  actief op de Handbalacademie op Papendal. DSVD beëindigde afgelopen weekeinde de reguliere competitie als laatste en moet in de degradatiepoule de strijd aangaan tegen degradatie. 

‘Talentvolle cirkelspeelster’

De nieuwe hoofdtrainer van VOC, Rachel de Haze, is lovend over de Twentse aanwinst: „Ik ben blij dat Pipy heeft gekozen voor het nieuwe VOC van volgend seizoen. Het is een hele talentvolle cirkelspeelster, met de juiste instelling om zichzelf te verbeteren”, laat De Haze weten op Handbalstartpunt.nl. Wolfs is de eerste nieuwe speelster van de Amsterdamse ploeg.

Voor DSVD is het vertrek van Wolfs een tweede gevoelig verlies. Eerder deze week werd al bekend dat Noah Timmermans de Deurningse formatie inruilt voor het Bornse Borhave.

  1. De Pacer | Terug naar de eerste Marathon Rotterdam in 1981, met Jacques Valentin

    De Pacer | Terug naar de eerste Marathon Rotterdam in 1981, met Jacques Valentin

    De veertigste jubileumeditie van de Marathon Rotterdam gaat zondag niet door. Toch vonden wij van De Pacer het tijd voor iets bijzonders: een terugblik op de eerste Marathon Rotterdam in 1981. Met Jacques Valentin, derde die dag, halen we anekdotes op over een gedenkwaardige editie in de regen, met vijf rondjes rond de Kralingse Plas en slechts 180 finishers. Van een populair massa-evenement was toen nog geen sprake was, de marathon werd gelopen door een select groepje hardcore pioniers met cola als sportdrank.