'Het is cult om naar een uitwedstrijd van FC Twente te gaan’

ballen verstandENSCHEDE – In de Ballen Verstand van deze week kijken Fardau en Leon vooruit richting speelronde 8 in de eredivisie. Kan FC Twente zich in Rotterdam tegen het geplaagde Feyenoord herstellen na de nederlaag in de Twentse derby? En neemt Heracles het goed gevoel van de historische overwinning mee naar Den Haag, tegen AZ?

“We kunnen hem gewoon een keer voor FC Twente inzetten: het kabbelende beekje”, reageert Fardau haast verrast op de rust die heerst in Enschede. “Dat mag in de krant.” Hoe hebben ze de nederlaag tegen Heracles verwerkt? “Daar hebben de supporters meer last van dan de spelers”, is Leon duidelijk. “Maar als je 70 procent balbezit hebt in een wedstrijd moet je winnen.”

Joey Konings

Bij het dolgelukkige Heracles deelde één speler vorige week niet mee in de feestvreugde: de gewisselde Joey Konings. “Ik hoop dat hij bovenop die bus bij zichzelf te rade is gegaan”, zegt Fardau. “Spelers moeten gewoon eens normaal doen en in de spiegel kijken. Joey Konings heeft tegen FC Twente gewoon niet meegedaan”, vult Leon aan.

Bij FC Twente valt de komende weken vooral het volle uitvak op: “Zondag nemen ze 1200 supporters mee naar Feyenoord, een week later 650 naar Sparta. Dat vind ik bijzonder.”

Volledig scherm
De Ballen Verstand © Videostill