‘Het probleem is dat trainers van FC Twente jaren niks met jeugdspelers hebben gedaan’

Ballen VerstandIn een nieuwe aflevering van De Ballen Verstand kijken voetbalwatchers Fardau Wagenaar en Leon ten Voorde vooruit richting de komende speelronde in de eredivisie. Wat kunnen we dit weekend verwachten van FC Twente en Heracles?

Er  is weer eens onrust bij FC Twente. De Noabers - sponsoren van de club - zijn onlangs in gesprek gegaan met technisch directeur Ted van Leeuwen. En dat ging er volgens Leon best pittig aan toe. Zeker in de discussie rondom de beoogde constructie van gezamenlijke jeugdopleiding van beide Twentse clubs. 

Directeur Van der Kraan heeft die bezuiniging verdedigd door te zeggen dat FC Twente de laatste jaren toch weinig uit de opleiding heeft gehaald. “De club kan volgens hem beter investeren in ‘zij-instromers’, zoals Marko Arnautovic in het verleden”, legt Leon uit. “Maar het is heel slecht dat je een voorbeeld moet noemen van 11 jaar geleden. Volgens mij heeft de zelf opgeleide Ola John aardig wat geld opgebracht.”

Heracles en Erik ten Hag

Dan Heracles. Die moeten volgens Fardau weer eens drie punten gaan pakken. Dit weekend is de ideale gelegenheid daarvoor, tegen hekkensluiter RKC. “Er komt een leuke periode aan voor de club, met Sparta en Zwolle.”

Ook Erik ten Hag - de Twentse trainer van het geplaagde Ajax - komt nog even ten sprake. Haalt Ten Hag het einde van het seizoen? “Het zou raar zijn als Ajax in de winterstop de vlag uit hangt omdat Ten Hag heeft bijgetekend en het een paar weken later niks meer is”, zegt Leon. “Maar acht keer verliezen is Ajax-onwaardig. Maar krijg het goede gevoel maar weer eens terug. Elke trainer maakt dit mee in zijn carrière. ”

Beluister hier onder de meest recente aflevering van de Ballen Verstand podcast:

Still uit de video
Volledig scherm
Still uit de video © Ballen Verstand