Volledig scherm
Het peloton tijdens de Ronde van Overijssel 2019 op de Holterberg. © Dick Soepenberg

Holten Dorp van de Ronde van Overijssel

Holten is in 2020 het Dorp van de Ronde tijdens de Ronde van Overijssel. De 68ste editie van de wielerklassieker wordt op zaterdag 2 mei verreden.

Het internationale deelnemersveld krijgt in Holten een extra premiesprint voor de wielen. Voorzitter van de Ronde van Overijssel Michiel Vincent spreekt van een logische keuze. „Holten is altijd een belangrijk punt in de wedstrijd, wie na een hele dag van zware koers de Holterberg heeft overleefd en vooraan zit in de finale maakt kans op de winst. Daarnaast is Holten ook een wielerdorp bij uitstek. Welke wielrenner kent de Holterberg niet? En dat de start en finish – zoals altijd - in Rijssen zijn, maakt het natuurlijk extra bijzonder. De gemeente Rijssen-Holten is hiermee op zaterdag 2 mei 2020 écht het wielercentrum van Nederland ”

Eerder waren Ootmarsum, Wierden, Lemele, Bornerbroek, Markelo, Vriezenveen en Tubbergen het ‘Dorp van de Ronde’.

Voor de extra Ronde-sprint kijkt de organisatie van Overijssels Mooiste naar een alternatieve route door het dorp. „We willen dat de wielrenners op een mooie en centrale plek kunnen sprinten om de eretitel en de premie. Als er veel publiek langs de kant staat, rij je als renner ook harder.”