Volledig scherm
Marc Houtzager winnaar Grote Prijs Jumping Schröder Tubbergen 2019. © Johan Wolff

Houtzager winnaar Grote Prijs Jumping Schröder Tubbergen

TUBBERGEN - De finale van vier dagen Jumping Schröder Tubbergen is zondagmiddag gewonnen door Marc Houtzager. De internationale topruiter uit Rouveen schreef de Grand Prix op zijn naam met zijn 11-jarige merrie Sterrehof’s Dante.

Van de vijftig combinaties in de afsluitende Grand Prix van de tweesterrenrubriek over 1.45 meter op het terrein van de BWG Stables in Tubbergen wisten er dertien een foutloze ronde af te leggen en zich daarmee te plaatsen voor de barrage. Daarin was Houtzager niet alleen opnieuw foutloos, maar ook nog eens het snelste: 38,74 seconden. Kort daarvoor had de Ier Michael G Duffy al een scherpte tijd op het scorebord gezet, hij finishte met SIEC Captain Future Z in 39,76 seconden. Uiteindelijk was dat goed voor de tweede plaats. Derde in de GP werd de Duitse amazone Sophie Hinners met Vittorio 8, in 40,68 seconden. De zege leverde Houtzager een bedrag op van 30.000 euro.

Sjaak Sleiderink

Beste regionale ruiter in de barrage was Sjaak Sleiderink. De springruiter uit Denekamp reed met Ivan R een foutloze ronde, maar zijn tijd was te langzaam voor een topklassering: 44,67 seconden. Geboren Beuninger Gerben Morsink haalde met zijn snelle toppaard Navarone Z eveneens de barrage, maar tikte in de tweede omloop een balk in het zand. Morsink eindigde als dertiende. Eric ten Cate uit Geesteren was foutloos in de eerste omloop, maar boekte een strafpunt wegens het overschrijden van de tijdslimiet.