Volledig scherm
Kirsten Wild wordt ondervraagd door de media na afloop van de tweede etappe van de Boels Ladies Tour. © Roy Schriemer

Kirsten Wild in bollentrui over de Holterberg

NIJVERDAL - Met de bollentrui om de schouders in de regio. De derde etappe van de Boels Ladies Tour vandaag in Nijverdal wordt extra leuk voor de geboren Almelose renster Kirsten Wild. 

De internationale vrouwenkoers Boels Ladies Tour start en finisht vandaag in Nijverdal. De rensters krijgen vijf omlopen over de Holterberg voor de kiezen. De sprintster van de formatie WNT-Rotor Pro Cycling staat na de eerste twee etappes op de eerste plaats in het berg- en sprintklassement. Of Wild de bollentrui gaat verdedigen in Nijverdal, dat is nog maar de vraag. „Ik had er nog niet over nagedacht, maar dat is inderdaad wel leuk. Al ben ik niet van plan om die trui ten koste van alles te verdedigen. Er zijn nog kansen op een ritzege. We gaan met de ploeg van WNT ons best doen nog een rit te winnen, maar hebben daar meerdere troeven voor in huis.”

Wild werd donderdag tweede in de tweede etapp, in Gennep hoefde ze voor de tweede dag op rij alleen Nederlands kampioene Lorena Wiebes voor te laten gaan. Ze verliet de Noord-Limburgse gemeente wel met de leiderstruien van het sprint- en bergklassement. „Het was te gemakkelijk, ik wilde die kans op die twee truien niet laten liggen”, zei Wild na afloop van de etappe. „Ik was hier niet in deze wedstrijd gestart met het idee om die truien te veroveren, maar ik kon ze in dezelfde sprint veilig stellen en hoefde voor de sprinttrui toen alleen nog maar een keer te sprinten.”

EK Baan

Het voelde niet per se als troostprijs voor de geboren Almelose voor de gemiste sprintkansen in Weert en Gennep. „Nee. Deze koers volgt op een periode van vakantie en hierna is het EK Baan in Apeldoorn mijn grote doel halverwege oktober. Lorena Wiebes is een heel sterke sprintster, dus die versla ik niet als ik niet in optimale vorm ben. Ik heb gewoon niet de benen van dit voorjaar en ook nog niet de topvorm voor dat Europees Kampioenschap, waar ik goed wil zijn met het oog op het veroveren van Europese titels en punten voor de olympische ranglijst. Deze wedstrijd paste goed in mijn schema. De schijnwerpers staan er meer op dan tijdens een etappekoers in het buitenland, maar dat is prima zo.”

  1. Ter Mors zit na tegenslagen weer lekker in haar vel:  'Dat is mij heel wat waard’
    WK sprint

    Ter Mors zit na tegensla­gen weer lekker in haar vel: 'Dat is mij heel wat waard’

    Jorien ter Mors is ergens goed in waarin ze eigenlijk helemaal niet wil uitblinken: klimmen uit een (diep) dal. ,,Ja, wat dat betreft kun je me wel een ervaringsdeskundige noemen", zegt de drievoudig olympisch kampioene met de nodige zelfspot in Hamar, waar komend weekend de WK Allround & Sprint worden gehouden. ,,De laatste jaren heb ik dat helaas iets te veel moeten doen. Ik weet dus inmiddels wel hoe ik moet terugkomen na tegenslag."