Volledig scherm
Kirsten Wild was eerder dit jaar al succesvol in onder meer Gent-Wevelgem. © AFP

Kirsten Wild wint ook tweede etappe van Tour de Bretagne Féminin

Kirsten Wild heeft na de eerste ook de tweede etappe van de Tour de Bretagne Féminin op haar naam gebracht. De geboren Almelose won woensdag in Goven de massasprint, een dag later was het in Pontivy opnieuw raak toen het peloton compleet op de meet afstormde. Beide keren viel de overmacht op waarmee de 36-jarige renster van WNT-Rotor de rest van het peloton wist te verslaan.

Het enige probleem voor Wild was dat de andere teams donderdag al minder stonden te trappelen om hun sprinter de krachten met haar te laten meten. Er werd onderweg veel aangevallen. “Mijn teamgenoten moesten flink aan de bak om de boel bijeen te houden, maar dat lukte ze. Dat maakte het ook een teamoverwinning” zei Wild na afloop. Ze start vandaag met acht tellen voorsprong op de Britse Anna Henderson aan de derde etappe. De

Nieuwe kansen

De Deense Cecilie Uttrup Ludwig staat derde op veertien seconden. Omdat deze derde rit een individuele tijdrit is, is de kans groot dat het geel in ieder geval tijdelijk om andere schouders gaat. Zaterdag en zondag zijn er opnieuw kansen voor de sprinters in West-Frankrijk.

Wild won dit seizoen tot nog toe zes keer op de weg. Na winst in de eendagswedstrijden Brugge-De Panne en Gent-Wevelgem sloeg de Twentse ook twee keer toe in de Healthy Ageing Tour. Op de baan liet ze zich begin maart twee keer tot wereldkampioene kronen in het Poolse Pruszkow. Ze won er het omnium en (met Amy Pieters) de madison.