Volledig scherm
TT-2019-013267 HELLENDOORN - 38e EUROL HELLENDOORNRALLY. klassementproeven vrijdagavond. EDITIE: SPORT FOTO: BERT KAMP BK20190920 © Bert Kamp

Klassement Hellendoorn Rally op zijn kop na avondproeven

HELLENDOORN - Drie klassementsproeven was Bob de Jong de beste rijder tijdens de openingsavond van de Hellendoorn Rally, maar uiteindelijk sloot de kersverse Nederlands kampioen de vrijdag af als derde.

De 38ste editie van de Eurol Hellendoorn Rally gaat zaterdag verder met Jasper van den Heuvel als klassementsleider na vier afgelegde proeven. Samen met zijn met navigatrice Lisette Bakker nam hij de eerste plaats over van Bob de Jong en Bjorn Degandt, die met de Hyundai i20 R5 een fout maakten bij Markelo en daarmee bijna vijftien seconden verloren. 

Dat betekende ook dat Achterhoeker Bernhard ten Brinke en zijn Belgische navigator Tom Colsoul in hun Skoda Fabia R5 EVO een plaatsje opklommen. De oud-winnaar van Hellendoorn gaat zaterdag van start als de nummer twee, op slechts 3,2 seconde achterstand. Derde in het tussenklassement is dus de regerend Nederlands kampioen Bob de Jong, die vlak voor de start van de wedstrijd - met nog twee rally’s te gaan - werd gehuldigd vanwege het behalen van de nationale titel. De achterstand van De Jong bedraagt 10,1 seconde. 

De top 3 bestaat uit drie combinaties de binnen de tien seconden van elkaar zitten. Het gat met de nummer vier na vier klassementsproeven is al een stuk groter: op 21,5 seconden van Van den Heuvel staat het duo 2 Kevin van Deijne/Hein Verschuuren (Skoda Fabia R5).

De Hellendoorn Rally gaat zaterdagmorgen om 9.30 uur verder met klassementsproef 5 bij Hoge Hexel.