Volledig scherm
Na een knappe inhaalrace eindigde BS Racing Team als derde in de eerste ronde van de Supercar Challenge in Oostenrijk. © BS Racing Team

Knappe prestatie BS Racing Team in Oostenrijk

SPIELBERG - Het Rijssense BS Racing Team is afgelopen weekend op het podium geëindigd tijdens de Supercar Challenge in Oostenrijk. Een knappe prestatie, aangezien daar in eerste instantie geen zicht op was.

Op de Red Bull Ring in Spielberg stonden twee races op het programma. Ondanks een moeizame trainingssessie met veel regenval begon het team de eerste race vanaf de vijfde startplek. Na terug te zijn gevallen op plek dertiende bezorgde een inhaalrace van Marcel van de Maat het team alsnog de snelste raceronden en een derde plek tijdens de eerste race. "Dat was figuurlijk gezien een grote overwinning", aldus Van de Maat.

De tweede race, waarin BS Racing Team vanaf de vierde plek startte, verliep minder succesvol. Bij een remactie van een van de andere deelnemers klapten meerdere wagens in elkaar en raakte de BMW van BS Racing Team dusdanig beschadigd aan de linker voorkant dat de strijd gestaakt moest worden. "Erg jammer, maar we maken grote stappen en doen maximaal mee. Het circuit, met veel hoogteverschillen, was fantastisch. We hopen dat we er volgend jaar weer naartoe kunnen."

Volledig scherm
Het circuit in Spielberg (Oostenrijk) kende veel hoogteverschillen. © BS Racing Team
Volledig scherm
BS Racing Team, vooraan in de oranje wagen, behaalt na een inhaalrace de derde plek in Oostenrijk tijdens de Supercar Challenge op de Red Bull Ring. © BS Racing Team
  1. FC Twente geeft het in dramatische slotfase helemaal weg in Utrecht

    FC Twente geeft het in dramati­sche slotfase helemaal weg in Utrecht

    UTRECHT – FC Twente heeft zondagmiddag met 2-1 verloren op bezoek bij FC Utrecht. De Tukkers leken een verdiende zege te pakken door een treffer van Haris Vuckic, maar in de slotfase ging het alsnog helemaal mis. Na miscommunicatie tussen Julio Pleguezuelo en Joël Drommel werd het gelijk en een aanval later maakte een onthutsend zwak FC Utrecht zelfs nog de winnende 2-1. FC Twente bleef zwaar teleurgesteld met lege handen achter.