Volledig scherm
De Twentse international Juliët Lohuis gaat volgend seizoen spelen bij de Duitse kampioen Stuttgart. © EPA

Lohuis vertrekt naar Duitse kampioen Stuttgart

De Oldenzaalse volleybalsters Juliët Lohuis (22) gaat volgend seizoen spelen bij de Duitse kampioen Allianz MTV Stuttgart. De international kwam de afgelopen jaren uit voor USC Münster.

De 1.90 meter lange Lohuis maakte vorig jaar grote indruk tijdens het WK volleybal in Japan, waar de midspeelster een plek in het basisteam wist te veroveren. Oranje eindigde op het WK als vierde en Lohuis kon terugkijken op een zeer geslaagd debuut. Kort daarvoor had ze haar eerste interlands gespeeld tijdens de Nations League.

,,Juliët is een groot talent op de middenpositie. Op het WK liet ze zien al op 22-jarige leeftijd op een hoog niveau heel goed te kunnen spelen’’, zegt ‘Sportdirektorin’ Kim Renkema van de Duitse kampioen Stuttgart. ,,We hadden haar al langer in beeld en zijn erg blij dat Juliët bij ons komt spelen.’’

Lohuis begon haar volleybalcarrière bij Set-Up’65 in Ootmarsum, waarna ze nog uitkwam voor het Talentteam Papendal, Eurosped (toen nog in Almelo) en Alterno in Apeldoorn. In 2017 ging ze voor het eerst naar een buitenlandse club.