‘Man, ik ben fákking trots op Itzhak’

Oranje-boven op EKMet twee keer goud (Suzanne Schulting) en één keer zilver (Itzhak de Laat) is de Nederlandse shorttrackploeg de eerste finaledag van de EK shorttrack goed begonnen. ,,Ik denk dat ik goed ben.”

Door Lisette van der Geest

Er is inmiddels weinig dat nog ontbreekt op de palmares van Suzanne Schulting (22), maar op de EK shorttrack in Hongarije was daar zaterdag tóch een nieuwe overwinning met extra lading: nooit eerder won ze goud op de 500 meter op een internationaal toernooi.

De 500 meter is het gebied van sprinters, van Italiaans geweld, van vrouwen die met grote regelmaat op de kortste afstand uitkomen op het hoogste niveau, zoals ploeggenote Yara van Kerkhof de winnares van olympisch zilver ,,Dus voor mij is het een andere afstand, daardoor was ik er extra op gebrand de finale te halen. Pas daarna durfde ik te denken aan de kans op goud”, zegt Schulting zaterdagavond in de Fönixhal in Debrecen.

  1. FC Twente geeft het in dramatische slotfase helemaal weg in Utrecht

    FC Twente geeft het in dramati­sche slotfase helemaal weg in Utrecht

    UTRECHT – FC Twente heeft zondagmiddag met 2-1 verloren op bezoek bij FC Utrecht. De Tukkers leken een verdiende zege te pakken door een treffer van Haris Vuckic, maar in de slotfase ging het alsnog helemaal mis. Na miscommunicatie tussen Julio Pleguezuelo en Joël Drommel werd het gelijk en een aanval later maakte een onthutsend zwak FC Utrecht zelfs nog de winnende 2-1. FC Twente bleef zwaar teleurgesteld met lege handen achter.