Volledig scherm
TUBBERGEN - Schroder Masterclass. Willem Greve (archieffoto) won de Grote Prijs van Wierden. © Emiel Muijderman

Markeloër Greve wint Grote Prijs van Outdoor Wierden

De Grote Prijs van Outdoor Wierden is zaterdagmiddag gewonnen door Willem Greve. De springruiter uit Markelo was het snelst - en foutloos - in de afsluitende barrage.

Van de 47 gestartte combinaties in de laatste rubriek na vier dagen Outdoor Wierden wisten er negen zich met een foutloze ronde te kwalificeren voor de barrage. Daarin was Greve de enige regionale deelnemer aan de finale van de tweesterrenwedstrijd. Pim Mulder, de eerste combinatie, zette direct een snelle eindtijd op de klok (41,52), waar veel combinaties niet onder wisten te komen. 

Dat lukte wel Greve, die met de 8-jarige merrie Gogo veel risico’s onderweg nam en een eindtijd van 39,65 seconden haalde. Van de vier starters na de Markeloër was niemand foutloos en sneller. Greve verliet Wierden met een bonus van 8250 euro.

De tweede prijs van de GP ging naar Kars Bonhof met Casina 15 (40,92), derde werd de Japanner Eiken Sato in 41,05. 

De Roelofsen Horse Trucks Grand Prix of Wierden lag enige tijd stil nadat de Russische amazone Valeria Sokolova op de laatste hindernis ongelukkig ten van was gekomen. Sokolova moest per ambulance worden overgebracht naar het ziekenhuis met vermoedelijk nekklachten.