Volledig scherm
Willem Greve in actie met Zypria S. © Orange Pictures/Ron Jonker

Markelose springruiter Greve met toppaard Zypria S in olympisch kader

MARKELO - Bondscoach Rob Ehrens heeft de Markeloër Willem Greve in zijn olympisch kader opgenomen. Met zijn toppaard Zypria S maakt de springruiter kans op deelname aan internationale kampioenschappen en landenwedstrijden.

In de nationale kaders van de Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie (KNHS) zitten de beste combinaties, die begeleiding krijgen van de bondscoach en geselecteerd kunnen worden voor de grote wedstrijden. Met zijn 12-jarige Zypria S heeft Greve zich in de kijker van de bondscoach weten te rijden. 

Greve maakte al eerder deel uit van het olympisch kader, in de aanloop naar de Spelen van Rio de Janeiro. Dat was met zijn eigen hengst Carambole N.O.P., waarmee hij het Nederlandse in de Franse badplaats La Baule de Nations Cup wedstrijd won. Met Zypria S was Greve eerder dit jaar nog als enige van Oranje tweemaal foutloos in de finale van de Nations Cup in Barcelona. Tijdens de landenwedstrijd van CSI Twente was de combinatie ook op dreef en werd Nederland tweede. In de Grote Prijs van het viersterrenconcours Jumping Indoor Maastricht eindigden Greve en Zypria als vierde.

Overige combinaties

De andere combinaties in het olympisch kader zijn:  Bart Bles met Israel van de Dennehoeve, Marc Houtzager met Sterrehof’s Calimero, Doron Kuipers met Charley, Harrie Smolders met Don VHP Z N.O.P., Eric van der Vleuten met Wunschkind, Maikel van der Vleuten met Dana Blue en Jur Vrieling met VDL Glasgow vh Merelsnest.