Mathieu van der Poel en vader Adrie van der Poel.
Volledig scherm
PREMIUM
Mathieu van der Poel en vader Adrie van der Poel. © Pim Ras Fotografie

Mathieu en Adrie over het magische wielerjaar, lessen uit het verleden en opa Raymond

DubbelinterviewMathieu van der Poel (24) kende een wielerwonderjaar én ging op zichzelf wonen. Wij zochten hem en zijn vader Adrie (60), ook een wielerheld, op in het ouderlijk huis in het Belgische Kapellen.

 1. Specialisten maken zich op voor dag lang heuvel op, heuvel af rondom Turijn

  Specialis­ten maken zich op voor dag lang heuvel op, heuvel af rondom Turijn

  Etappe 14 belooft een stektakelstuk te worden. De renners starten in Santena en krijgen vervolgens 147 kilometer lang het ene na het andere klimmetje voor de kiezen. De laatste 12 kilometer gaan in een dalende lijn richting Turijn. De aanvallers zullen deze dag ongetwijfeld rood omcirkeld hebben in de agenda. De etappe lijkt onmogelijk te controleren voor het peloton en dus is dit een kans voor de etappejagers. Etappe 14: Santena - Turijn. 147 Kilometer. 3.000 hoogtemeters. Kansen voor de aanvallers. Juan Pedro López start de etappe nog altijd in de roze trui.
 2. Valpartij Van der Poel zorgt heel even voor spannende Azencross
  Inhaalrace

  Valpartij Van der Poel zorgt heel even voor spannende Azencross

  De Azencross in Loenhout zorgde voor een ongebruikelijk beeld. Mathieu van der Poel reed een zeer groot deel van de wedstrijd namelijk niet aan kop. De Nederlander kwam al vroeg ten val en moest daardoor een groot gat van meer dan veertig seconden dichtrijden. Dat lukte hem uiteindelijk drie rondes voor het einde van de wedstrijd, waardoor het toch weer normaal werd: Van der Poel kwam als eerste over de streep, voor Eli Iserbyt.