‘Met zoveel tegendoelpunten komt FC Twente niet in het linkerrijtje’

Ballen VerstandENSCHEDE - In een nieuwe aflevering van De Ballen Verstand kijken voetbalwatchers Leon ten Voorde en Fardau Wagenaar vooruit op de komende speelronde in de Eredivisie. Wat kunnen we verwachten van FC Twente en Heracles het aankomend weekend?

Heracles heeft momenteel de topscorer van de Eredivisie in huis met de Belgische spits Cyriel Dessers. De Rode Duivels, dat wordt lastig denkt Fardau. Maar Dessers heeft Nigeriaanse roots, dus ook dat land kan een optie zijn: “Dat zou fantastisch zijn voor hem, al is hij nog nooit in het land geweest. Hij is supergoed bezig.”

ADO Den Haag - FC Twente: een ‘superbelangrijke wedstrijd’ volgens Leon. Met wéér een trainer die er zit als vervanging van een net opgestapte trainer. Net als tegen VVV Venlo weer een schokeffect? “Je kunt het heel groot maken”, zegt Leon. “Tegen VVV lag het echt aan FC Twente zelf.” 

Biedt de wedstrijd tegen Ajax hoop? “Ze hebben een negatief doelsaldo, daar moeten ze echt aan gaan werken. Misschien gaan ze wel naar een iets andere manier van spelen toe.”

Volledig scherm
De Ballen Verstand © Videostill