De VIRO  Criterium Cup Twente wordt dit jaar uitgebreid met een wielerkoers op de campus van de UT in Enschede.
Volledig scherm
De VIRO Criterium Cup Twente wordt dit jaar uitgebreid met een wielerkoers op de campus van de UT in Enschede. © VIRO

Nieuw wielercriterium: Ronde van Enschede

ENSCHEDE - De Ronde van Enschede keert terug in de stad. Na een goed verlopen NK voor studenten op het terrein van de UT gaat studentenwielervereniging Klein Verzet op de campus een criterium organiseren. De koers maakt onderdeel uit van de VIRO Criterium Cup Twente.

Op zondag 30 augustus wordt er op de campus van Universiteit Twente een wedstrijd verreden voor de elite/beloften en amateurs mannen en een wedstrijd voor de elite/beloften en amateurs vrouwen. Beide wedstrijden gaan deel uitmaken van de VIRO Criterium Cup Twente. De organisatie van de wielerronde is in handen van de studentenvereniging Klein Verzet.

‘Smaakte naar meer’

„In 2019 hebben we het Nederlands studentenkampioenschap wielrennen op de campus georganiseerd”, zegt Philip Zwier, initiatiefnemer namens DWV Klein Verzet. „Dat smaakte naar meer, want bij meerdere mensen binnen onze organisatie kwam de gedachte op om dit jaarlijks te doen. En dan niet het NSK, maar de Ronde van Enschede. Die staat al lang niet meer op de kalender en dit leek ons een mooi moment om er weer één te organiseren. We hebben vervolgens contact gezocht met de organisatie van de VIRO Criterium Cup Twente en waren er snel over uit dat we graag aan wilden sluiten.”

Vier wedstrijden in finalemaand

Met de toevoeging van de Ronde van Enschede komt er een vierde wedstrijd bij in de laatste maand van het klassement. Huub Kottink, financieel directeur bij VIRO en tevens één van de organisatoren van de VIRO Criterium Cup Twente: „Wij willen met de Criterium Cup een versterking zijn van de Twentse criteriums en ook een stimulans om juiste nieuwe wedstrijden te gaan organiseren. We zijn er blij mee dat er in Enschede nu een mooi criterium bij komt. Dat we in de laatste maand van het klassement elke week een wedstrijd hebben, maakt het extra spannend en leuk voor zowel de renners als het publiek.”