Volledig scherm
Annemiek van Vleuten is dit jaar titelverdedigster van de Boels Ladies Tour, die vrijdag Nijverdal aandoet. © Theo Peeters

Nijverdal dit jaar sleutelrit Ladies Tour

NIJVERDAL - De Boels Ladies Tour, de zesdaagse etappekoers voor vrouwen, kijkt uit naar vrijdag. De derde rit wordt verreden in en rondom Nijverdal en geldt als de koninginnerit.

156,8 kilometers, met start en finish in Nijverdal. Onderweg wacht de rensters vijf keer de beklimmingen van de Motieweg en Holterberg. De organisatie van de grootste meerdaagse wielerwedstrijd voor vrouwen verwacht vuurwerk op de Sallandse Heuvelrug. Na de etappe van vrijdag staan nog twee ritten op het programma, waarna zondag in Arnhem de eindwinnaar bekend is. 

De start van de vrijdagse etappe is om 12.00 uur op de Grotestraat in hartje Nijverdal, nabij het Henri Dunantplein. Daar is tevens de finish, die rond 16.00 uur wordt verwacht. De rensters moeten vijf omlopen van bijna 32 kilometer afleggen. De route voert vanuit Nijverdal naar Hellendoorn, via Haarle, Helhuizen en de Motieweg en Holterbergweg terug naar start/finish.