De laatste winnaar van  Overijssels Mooiste: Nils Eekhoff van de opleidingsploeg van Team Sunweb.
Volledig scherm
De laatste winnaar van Overijssels Mooiste: Nils Eekhoff van de opleidingsploeg van Team Sunweb. © Cees Elzenga/hetoog.nl

Ook geen Ronde van Overijssel dit jaar

Ook de Ronde van Overijssel moet er dit jaar aan geloven. Als gevolg van de uitbraak van het coronavirus gaat de 68ste editie van de wielerklassieker op zaterdag 2 mei niet door.

„Het bestuur heeft met pijn in het wielerhart dit besluit genomen. Het was een moeilijke, maar gezien alle omstandigheden ook een logische beslissing. De 68e editie van ‘Overijssels Mooiste’ komt in 2021 weer op de koerskalender”, aldus voorzitter Michiel Vincent over het besluit.

Volgens de preses is het onverantwoord om dit voorjaar zo’n groot wielerevenement te organiseren. Bij ‘Overijssels Mooiste’ zijn in de organisatie tientallen sponsoren en honderden vrijwilligers betrokken om het peloton van zo’n 200 wielrenners uit binnen- en buitenland te laten koersen. „Alle puzzelstukken moeten daarbij op hun plaats vallen en dat is nu onmogelijk”, zegt Vincent.

Geen koers tot 30 april

Zelfs al zouden de coronamaatregelen op tijd zijn opgeheven, dan nog is een wielerwedstrijd niet realistisch, zo laat de organisatie weten. De UCI heeft namelijk alle internationale koersen tot 30 april geannuleerd. Voor de Ronde van Overijssel, met een internationaal deelnemersveld, zou het maar zeer de vraag zijn of alle buitenlandse teams aan de start zouden kunnen verschijnen. De stichting richt zich nu op de koers in 2021.

Tijdrijden

De evenementen die later op de regionale wielerkalender staan gepland, gaan vooralsnog wél door. Het eerste aan de beurt is het regiokampioenschap tijdrijden op 26 mei in Bornerbroek. Daarna is op 4 juli de Ronde van Twente en op 20 september de KCC Euregio Gravelride.