De 36ste editie van Triathlon Holten gaat dit jaar niet door. De organisatie richt zich op het evenement van 2021.
Volledig scherm
De 36ste editie van Triathlon Holten gaat dit jaar niet door. De organisatie richt zich op het evenement van 2021. © Triathlon Holten

Ook Triathlon Holten moet wijken voor coronavirus

De Triathlon Holten gaat dit jaar niet door. De organisatie van het internationale topsportevenement, dat op zaterdag 20 juni zou worden gehouden, heeft de 36ste editie afgeblazen vanwege het coronavirus.

Pijn in hart

„Met pijn in het hart”, laat voorzitter Martin Pieters van de Stichting Triathlon Holten weten. „Voor alle betrokkenen is het een grote teleurstelling. In de actuele situatie achten we het echter onverantwoord om binnen de termijn van twee maanden een internationaal evenement met meer dan 15.000 bezoekers, 2.000 deelnemers en bijna 1.000 vrijwilligers te laten plaatsvinden”, licht hij het besluit toe.

Volgens Pieters kunnen vanweg het virus gezondheidsrisico’s optreden en tevens bestaat de kans dat een beroep moet worden gedaan op medische capaciteit. „Die staat momenteel en naar verwachting medio juni nog onder druk.”

Verschuiving van het evenement naar een later tijdstip op de internationale triatlonkalender is vrijwel geen optie. „We richten ons nu op de wedstrijd van volgend jaar. In 2021 gaan we knallen”, aldus Pieters. De nieuwe datum is nog niet bekend.