FOX Sports on Twitter

❗️ | Een bizar moment met de videoref in de Bundesliga. De teams worden in de rust door de scheidsrechter uit de kleedkamer geplukt om alsnog een penalty te nemen. https://t.co/rkZ6H8HsOO

Op last van video-ref: spelers terug uit kleedkamer voor penalty

De spelers van Mainz en SC Freiburg wist niet wat hen vanavond overkwam. Ze zaten al in de kleedkamer voor de rust, maar op last van de video-arbiter moesten ze terug het veld op. Want Mainz kreeg alsnog een strafschop. 

Pablo De Blasis benutte het buitenkansje en zette zo Mainz, waar Nigel de Jong op de bank zit, op voorsprong. Scheidsrechter Guido Winkmann zag de handsbal van Marc-Oliver Kampf niet, maar de video-ref ontging het niet. Kampf werd overigens in de rust, die werd onderbroken, gewisseld. 

De Blasis besliste in de 78ste minuut het duel: 2-0. Dankzij de zege wipt Mainz over Freiburg heen. Freiburg staat 16de en moet zoals het er nu voorstaat promotie/degradatie-playoffs spelen. Mainz is echter ook nog niet veilig, want de ploeg van trainer Sandro Schwarz heeft evenveel punten: 30. Er zijn nog vier speelrondes te gaan in de Bundesliga. Voor Hamburger SV en FC Köln is het moeilijk om aan directe degradatie te ontsnappen. 

Incidenten

De video-scheidsrechter wordt sinds dit seizoen in de Bundesliga gebruikt. Er waren al diverse incidenten. De Duitse voetbalbond DFB gaf in de winterstop aan dat de video-ref in elf gevallen een verkeerd besluit had genomen. In januari meldde het Duitse voetbalblad Kicker dat liefst 47 procent van de profvoetballers in de Bundesliga van VAR (video assistant referee) af wil. 

Volledig scherm
De spelers van Mainz en Freiburg keren terug op het veld. © REUTERS
Volledig scherm
© Photo News
Volledig scherm
© REUTERS
Volledig scherm
© Photo News