Florien Reesink keert terug bij haar oude club Apollo 8.
Volledig scherm
Florien Reesink keert terug bij haar oude club Apollo 8. © Ron Jonker

Opvallende versterking voor Apollo 8 uit Borne

Een buitenkansje, zo noemt trainer Thijs Oosting de komst van volleybalster Florien Reesink naar Apollo 8. De libero speelde de afgelopen jaren bij landskampioen Sliedrecht Sport.

Reesink is een bekende bij de Bornse eredivisionist. Haar vader Martin is de voorzitter en zelf groeide zij op bij de vereniging. De 20-jarige speelster wilde volgens Oosting weg bij Sliedrecht Sport en weer in Twente gaan wonen. De club aarzelde geen seconde en wist de libero direct te strikken voor het aankomende seizoen. Dat wordt voor Apollo 8 het tweede jaar op het hoogste volleybalniveau van Nederland.

Oranje

Reesink maakt aankomende week bovendien tijdens de eerste wedstrijden van de Volleybal Nations League inServië haar debuut als international. De Bornse neemt bij Oranje de plaats in van de afwezige Kirsten Knip.  

Florien Reesink verliet destijds Twente omdat ze hogerop wilde komen in het volleybal. Ze vertrok naar Papendal, waar ze zich aansloot bij het Talentteam. Na twee seizoenen verkaste Reesink naar Sliedrecht Sport, de nummer één van Nederland. In Zuid-Holland beleefde ze twee topjaren op rij, met landstitels, de Supercup en tweemaal bekerwinst. Dit seizoen werd in de bekerfinale gewonnen van Apollo 8.

  1. Herstart van Bundesliga, zonder publiek: ‘Er worden nog net zoveel kaarten gegeven, maar er is minder emotie, minder gedoe’
    PREMIUM

    Herstart van Bundesliga, zonder publiek: ‘Er worden nog net zoveel kaarten gegeven, maar er is minder emotie, minder gedoe’

    ENSCHEDE - Jaap Uilenberg volgt namens de voetbalorganisatie UEFA de herstart zonder publiek van de Bundesliga, de hoogste divisie in het Duitse betaald voetbal. Gisteren werden de eerste conclusies getrokken. Wat valt er in de ogen van de scheidsrechters tot dusverre het meeste op? „Door het ontbreken van het publiek krijg je in het veld een totaal andere sfeer. Het pure voetbal lijkt ook te zegevieren.”