Volledig scherm

Profvoetballer uit Enschede verdacht van vijf gewapende overvallen

ENSCHEDE - Profvoetballer Ismail H. (22) uit Enschede wordt verdacht van het plegen van vijf gewapende overvallen in Turnhout (België) en omgeving, meldt Het Laatste Nieuws. De voetballer zou zijn carrière opnieuw lanceren bij het Belgische Westerlo en daarna terugkeren naar zijn club AS Roma. Het draaide anders uit. In januari ontsloeg de voetbalclub de talentvolle speler, en nu zit hij in de cel.

"We hebben hem begin januari ontslagen, na een hele reeks van disciplinaire zaken – te laat of helemaal niet komen opdagen op training, ziek zijn zonder doktersbriefje, dat soort dingen'',, zegt Wim Van Hove, algemeen raadgever van KVC Westerlo. Wat ze bij Westerlo niet wisten, was dat hun speler in de criminaliteit verzeild geraakt was. 

Overvallen

Op oudejaarsdag overviel een jongeman het casino Seven Center in Turnhout. Hij bedreigde de kassajuffrouw met een pistool en ging er vandoor met amper 500 euro. Even later sloeg hij opnieuw toe, in een Q8-tankstation. Daar eiste hij ook de inhoud van de kassa, maar vluchtte toen er klanten binnen kwamen. Een week later, op zaterdag 6 januari, was er een nieuwe overval, op de Aldi in Ravels dit keer. Twee gemaskerde en gewapende mannen wachtten ’s ochtends de eerste werknemer op, eisten toegang tot de kluis en vluchtten met een som geld. In de daaropvolgende weken sloegen vermoedelijk dezelfde daders ook toe bij twee gokkantoren in Turnhout en Geel, de Brantano en de Lidl in Turnhout.

De politie kon na de laatste overval een verdachte oppakken. Op 13 februari verscheen Ismail H. voor de raadkamer in Turnhout. De speurders zouden hem volgens Het Laatste Nieuws aan vijf van de zeven overvallen kunnen linken.

Talent

Ismail H. wordt op jonge leeftijd als voetballertje van Sportclub Enschede gescout door FC Twente. De profclub stuurt hem echter op 12-jarige leeftijd alweer weg. Te lastig, was het verhaal. Daarna kwam hij voor veel clubs uit: Turnhout, Westerlo, Leuven, Genk, Crystal Palace, Anderlecht en Brescia. Het grote AS Roma betaalde 3 miljoen voor de talentvolle speler.

Oud-FC Twente-speler René Sterken noemde Ismail H. eerder 'de beste van de beste': "Zijn techniek, zijn balbehandeling. Als hij goed begeleid zou worden, zou hij een heel eind kunnen komen", zei Sterken zo'n twee jaar geleden.