Volledig scherm
De genomineerde Rachel Klamer, op de foto in actie tijdens de Singelloop Enschede eerder dit jaar. © Reinier van Willigen

Rachel Klamer genomineerd als triatlete van 2019

BEUNINGEN - Rachel Klamer is genomineerd voor de Sportverkiezing van het jaar 2019 van de Nederlandse Triatlon Bond NTB. 

De triatlete uit Beuningen is een van de vier vrouwen die op de shortlist staat in de categorie Sportvrouw van 2019. Haar concurrenten zijn Maya Kingma, Els Vissen en Yvonne van Vlerken. 

Klamer heeft aan uitverkiezing te danken aan de volgende prestaties:  vierde op het WK, vierde in de World Triatlon Series van Hamburg, derde in Super League Jersey en een derde plaats op het EK met teamrelay. 

De genomineerden bij de mannen zijn Jorik van Egdom, Daan de Groot, Jetze Plat en Marco van der Stel. In de categorie Talent van het jaar, waarin een atleet maar één keer gekozen kan worden, zijn Luna de Bruin, Jesse Cuijpers, Willemijn Fuite, Niels van Lanen en Silke de Wolde voorgedragen. Machiel Ittmann, Sione Jongstra en Marijke Zeekant ten slotte zijn de gegadigden voor de titel Agegrouper van het Jaar.

De uitreiking van de awards vindt plaats tijdens het NTB-congres op zaterdag 16 november.