Volledig scherm
Rangers-coach Steven Gerrard zag zijn ploeg met 4-3 onderuit gaan bij Spartak Moskou. © EPA

Rangers geeft drie keer voorsprong weg bij Spartak Moskou

Rangers leek vanavond voor een stunt te zorgen in Rusland, maar de Schotse club gaf tot drie toe een voorsprong weg: 4-3. Door de nederlaag is het in groep G van de Europa League ongekend spannend. 

Spartak komt dankzij de zwaarbevochten zege op vijf punten, net als Rangers. Rapid Wien, dat vanavond met 0-0 gelijkspeelde tegen Villarreal, staat laatste met vier punten. De Spaanse koploper heeft zes punten. Alle vier ploegen kunnen zich nog plaatsen. 

Rangers, voorheen Glasgow Rangers, kwam al na vijf minuten op voorsprong door een eigen doelpunt van Roman Eremenko. Na de gelijkmaker van Lorenzo Melgarejo bracht Daniel Candeias de bezoekers weer op voorsprong. Maar ook Rangers maakte een eigen doelpunt. Connor Goldson hielp de Russen aan de 2-2. Vier minuten voor de rust kwam de ploeg van trainer Steven Gerrard opnieuw op voorsprong. Maar in de tweede helft stelde Spartak binnen een minuut orde op zaken. In de 58ste minuut maakte Luiz Adriano de gelijkmaker en een minuut later bracht Sofiane Hanni de Russen weer op voorsprong. 

Volledig scherm
© AP
Volledig scherm
Rangers-verdediger Nikola Katic staat in de rook, veroorzaakt door vuurwerk. © AFP
Volledig scherm
© AFP
  1. Pechvogel Jill Roord viert feestje ingetogen mee

    Pechvogel Jill Roord viert feestje ingetogen mee

    SCHAFFHAUSEN (ANP) - In al het feestgedruis bij de Nederlandse voetbalsters liep één speelster een tikkeltje beteuterd rond. Nico-Jan Hoogma, de directeur topvoetbal bij de KNVB, had oog voor Jill Roord en gaf de 21-jarige middenveldster een stevige knuffel. ,,Ik heb heel lang op deze kans gewacht, ik keek er enorm naar uit. En toen kwam al na een paar minuten een einde aan, dat is heel pijnlijk’', zei Roord. ,,Ik ben nu nog wat ingetogen, maar dat gaat wel voorbij. Ik heb ook al veel zin in het feestje straks.’'