Volledig scherm
Gerard van Velde werd zelf Olympisch kampioen op de 1.000 meter op de Winterspelen van 2002 in het Salt Lake City. © AP

Reggeborgh met sprintploeg tweede grote Twentse sponsor in schaatsen

RIJSSEN – Investeringsmaatschappij Reggeborgh van de familie Wessels wordt hoofdsponsor van de schaatsploeg van Gerard van Velde. Van Velde en Reggeborgh gaan tot en met de komende Olympische Winterspelen, in 2022 in Peking, met elkaar samenwerken.

Daardoor zijn de sprinters Ronald en Michel Mulder, Dai Dai Ntab, Kai Verbij, Gerben Jorritsma, Pim Schipper en Wesly Dijs verzekerd van inkomsten. Reggeborgh wordt de tweede grote Twentse sponsor in het schaatsen. Eerder werd bekend dat Infestos in Enschede, de beleggingsmaatschappij van ondernemer Bernard ten Doeschot, de ploeg van Ireen Wust gaat sponsoren.

Ondersteuning in de breedte

Volgens ploegleider Gerard van Velde gaat Reggeborgh voor een samerwerking voor de lange termijn. Reggeborgh overweegt naast het sponsorschap het schaatsen in de breedte te gaan ondersteunen. Het bedrijf wil met de hulp van de ploeg van Van Velde de sport dichter bij het publiek brengen, met name in het oosten van Nederland. Volgens directielid Eelco Blok van Reggeborgh zal het sponsorschap dus ook voor een impuls zorgen bij de IJsbaan Twente.

IJsbaan Enschede

Via een dochteronderneming is Reggeborgh verantwoordelijk voor de exploitatie en het onderhoud van de IJsbaan Twente in Enschede. De IJshal werd door Systabo, een Enschedese dochter van VolkerWessels, gebouwd. Volgens Blok heeft Reggeborgh niet geeïst, dat de nieuwe schaatsploeg ook gaat trainen in Enschede. „Het schaatsgedeelte laten we over aan de ploegleiding, daar moet je je als sponsor niet mee willen bemoeien.”

Reggeborgh neemt bij de ploeg van Van der Velde de plaats in van Plantina. Het nieuwe schaatsseizoen begint in het weekend van 2 tot en met 4 november in Thialf, waar startbewijzen voor de eerste wereldbekerwedstrijden te verdienen zijn.