Volledig scherm
Nijverdaller Lars Gottemaker eerder in actie voor Oranje. © Beeldboot/Gertjan Kooij

Regionale waterpoloërs naar EK-kwalificatie

De Nederlandse waterpoloërs spelen volgende week in Utrecht enkele kwalificatiewedstrijden voor het. In de nationale selectie zitten enkele spelers uit de regio.

Bondscoach Harry van der Meer heeft onder meer doelman Eelco Wagenaar geselecteerd. De Hengeloër komt in de competitie uit voor Polar Bears. In Oranje is ook een plek voor Bilal Gbadamassie, de Enschedeër die onlangs Schuurman/BZC inruilde voor het Servische Partizan Belgrado. Een speler die niet mag ontbreken is Ravijn-waterpoloër Lars Gottemaker. 

 Oranje neemt het vrijdag 11 oktober om 19.30 uur in Zwembad De Krommerijn op tegen Litouwen en zondag 13 oktober is om 12.45 uur Turkije de tegenstander van de equipe van bondscoach Harry van der Meer. Zaterdag spelen Litouwen en Turkije tegen elkaar. De beste twee van de driekamp plaatsen zich voor het EK, dat van 12 tot en met 26 januari in Budapest plaatsvindt.

„We willen ons voor het eerst sinds twintig jaar weer eens voor de Olympische Spelen plaatsen en richten ons vooral op het Olympisch Kwalificatie Toernooi (OKT), dat eind maart in Rotterdam wordt gespeeld. In de aanloop daar naartoe mikken we ook op een goed resultaat op het EK in januari in Budapest. Om daar aan de start te verschijnen, moeten we ons echter eerst nog zien te plaatsen door in Utrecht af te rekenen met Litouwen en Turkije. Op papier moet dat lukken, maar we moeten het natuurlijk eerst nog wel doen. We zullen geen van beide ploegen onderschatten en gaan ons zo goed mogelijk voorbereiden op deze twee duels”, aldus Van der Meer.

De volledige loting van de EK-kwalificatie:

Poule A: Duitsland, Georgië en Zwitserland.
Poule B: Frankrijk, Slowakije, Oekraïne en Wit-Rusland.
Poule C: Roemenië, Malta en Portugal.
Poule D: Nederland, Turkije en Litouwen.
De nummers 1 en 2 van elke poule plaatsen zich voor het EK.