Volledig scherm
PREMIUM
Ireen Wüst heeft het zichtbaar moeilijk na haar 3000 meter in Collalbo. © ANP

Rijden met rouwband valt Wüst zwaar: ‘Dat hoort gewoon niet’

InterviewHet rijdend eerbetoon aan haar overleden maatje Paulien van Deutekom valt Ireen Wüst zwaar. Toch zet ze vandaag door, op de tweede dag van de EK allround in Collalbo.  

Volledig scherm
Ireen Wüst met rouwband. © ANP

Door Pim Bijl

Het schaatsen met een lichaam vol verdriet was nog moeilijker gebleken dan ze al had gedacht, vertelde Ireen Wüst na een zware dag op en rond het ijs in Collalbo. ,,Rijden met een rouwband, met daarop de naam van je beste maatje… Dat is het moeilijkste dat er is.”

Ze deed haar verhaal tussen de tranen door en met een gebroken stem. Woensdag was ze nog op de uitvaart van haar beste vriendin, Paulien van Deutekom, de voormalige wereldkampioene allround die een week eerder overleed aan de gevolgen van kanker. Ondanks het grote verdriet en weinig nachtrust en eetlust trok Wüst naar Noord-Italië. Vastberaden om de EK allround te rijden.

  1. Tom Boere vrijdag onder het mes: ‘Anders groeit alles scheef aan’

    Tom Boere vrijdag onder het mes: ‘Anders groeit alles scheef aan’

    ENSCHEDE - Om de pijn te onderdrukken slikt Tom Boere vier keer per dag paracetamol, plus een dosering Ibuprofen. De spits van FC Twente liep vrijdagavond in het thuisduel met FC Volendam een breuk in zijn kaak op en moet voorlopig vanaf de zijlijn toekijken. Vrijdag wacht hem ook nog een operatie, waarbij een plaatje in zijn kaak zal worden geplaatst. „Anders groeit alles waarschijnlijk weer scheef aan”, zegt Boere.