Eline Timmerman (9) verruilt Eurosped voor het Duitse Ladies in Black.
Volledig scherm
Eline Timmerman (9) verruilt Eurosped voor het Duitse Ladies in Black. © Emiel Muijderman

Rijssense volleybalster Timmerman naar Aken

Eline Timmerman vervolgt haar volleybalcarrière bij het Duitse Ladies in Black Aachen. De 21-jarige speelster uit Rijssen komt over van Eurosped.

De middenspeelster gaf onlangs al aan klaar te zijn voor een buitenlands avontuur. Na zes jaar in de Nederlandse eredivisie was Timmerman, die afgelopen seizoen haar debuut maakte in Oranje, ze toe aan de volgende stap.

Dat is dus Ladies in Black geworden, uitkomend in de Duitse Bundesliga. Het team wordt gecoacht door Eelco Beijl, die aankomend seizoen debuteert in Aken. „Met Eline krijgen we een echte teamspeler erbij. Ondanks haar jonge leeftijd heeft ze al wat internationale ervaring. Bijvoorbeeld afgelopen zomer, toen ze deel uitmaakte van het Nederlandse team in de Volleyball Nations League. Daar toonde ze haar potentieel tegen enkele van de grootste volleyballanden ter wereld”, aldus Beijl over de aanwinst.

Eerste goede stap

Timmerman zelf is opgetogen. „Ik heb veel goede dingen gehoord over Aken, dat het een zeer goede club is waarin spelers zich kunnen ontwikkelen. Aken lijkt voor mij de eerste goede stap om volleybal te spelen in het buitenland. Ik ben blij dat Eelco de nieuwe trainer is geworden, want ik ken hem al vele jaren en ik vind het erg leuk om met hem samen te werken.”