Volledig scherm
Peter Schulting, nu nog in het shirt van het clubteam VolkerWessels-Merckx. © Emiel Muijderman

Schulting naar continentale ploeg VolkerWessels-Merckx

HELLENDOORN - Peter Schulting maakt volgend jaar deel uit van het continentale team VolkerWessels-Merckx.

De renner uit Hellendoorn was tot dit jaar één van de toonaangevende continentale renners. Zo won hij eind vorig jaar temidden van de profs de Tacx Classic. Hij koos voor een stap terug naar het clubteam van VolkerWessels-Merckx en een maatschappelijke toekomst.

Schulting kampte lang met knieklachten, maar maakte onlangs zijn rentree. Hij is de elfde renner van het huidige clubteam van VolkerWessels-Merckx die de overstap maakt naar de gelijknamige continentale formatie.

Behalve Schulting maakte de ploeg ook de overgang van Rens Tulner bekend. Hij won dit jaar in het shirt van De Jonge Renner de Zevenheuvelenomloop, een wedstrijd uit de Nederlandse Loterij Clubcompetitie. Hij bewees daarmee weer eens één van de sterkste clubrenners op een geaccidenteerd parcours te zijn.

  1. Verstappen wint bizarre GP van Brazilië, Gasly eindigt als tweede en Ferrari's klappen bovenop elkaar

    Verstappen wint bizarre GP van Brazilië, Gasly eindigt als tweede en Ferrari's klappen bovenop elkaar

    Hij moest er vol voor op het gaspedaal, maar Max Verstappen heeft vanavond op spectaculaire wijze een zinderende Grote Prijs van Brazilië gewonnen. Vanaf pole position kreeg hij te maken met een incidentje in de pitstraat, een in zijn nek hijgende Lewis Hamilton en twee keer de safety car op de baan. Maar 71 vlekkeloze rondjes, drie perfecte pitstops en een uitgekiende teamstrategie hielpen hem aan de zege, de achtste in zijn carrière.