Volledig scherm
Een beeld uit het verleden: De Nederlandse springruiters, met Jeroen Dubbeldam en Gerco Schröder, winnen de finale van de Nations Cup. © Persburo Melissen

Springruiters toch naar finale Nations Cup

De springruiters mogen toch deelnemen aan de finale van de Longines FEI Nations Cup in Barcelona. Het Nederlandse team heeft een uitnodiging ontvangen voor de finale die wordt verreden van 3 tot en met 6 oktober.

De equipe van bondscoach Rob Ehrens liep vorige maand plaatsing voor de finale nog nipt mis. In Dublin wisten onder meer Gerco Schröder (Tubbergen) en Willem Greve (Markelo) zich met Oranje niet weten te plaatsen voor de finale van de Nations Cup. De formatie van bondscoach Rob Ehrens werd bij de laatste kans op kwalificatie in Dublin vijfde. Dat was niet voldoende. „Het is voor het eerst in vijftien jaar dat we bij de ontknoping van de Nations Cup ontbreken”, sprak een teleurstelde Ehrens destijds in Dublin. „Dit lijkt niet ons jaar te zijn. Het is jammer, maar op dit moment zijn we gewoon niet beter.”

Doordat de regio Azië/Australië geen team kan afvaardigen, kwam er een startplaats vrij. Na de Nations Cup-wedstrijd aanstaande zaterdag in Calgary, wordt bekendgemaakt wie namens TeamNL gaat starten in Barcelona. De springruiters wonnen in 2017 de finale van de Nations Cup in Barcelona. In 2015 veroverde Oranje ook de gouden medaille. Voor het team reden toen onder meer Schröder en Jeroen Dubbeldam (Weerselo).